Even voorstellen..


Exotum is opgericht door Eva en Tim en is ontstaan uit onze grote hobby. Wij wonen in Erp en rijden vanaf hier stad en land af om kinderen overal een leuke dag te bezorgen, een educatieve les te geven of een speciale actie te draaien voor bedrijven met behulp van onze exotische dieren. Jarenlang hadden wij deze voor onze hobby gehouden en steeds weer merkten wij hoe geïnteresseerd mensen waren in onze dieren. Hieruit kwamen soms aanvragen naar voren voor een kinderfeestje, les op een school of een promotieactie. Al heel snel was duidelijk dat we dit ontzettend leuk vonden om te doen! Hierop hebben wij besloten dit verder uit te werken, zodat meer mensen konden genieten van onze mooie dieren maar ook om mensen te kunnen leren over de dieren. We hebben dus letterlijk van onze hobby ons beroep gemaakt!


Tim heeft een dierverzorgingsachtergrond en is vanaf jongs af aan al druk met dieren. Als kind sleepte hij al kikkers en salamanders mee naar huis, dat is inmiddels uitgegroeid naar een serieuze hobby met grotere dieren als slangen en hagedissen. Reptielen zijn bij hem dan ook favoriet. Hij heeft hier dan ook erg veel kennis en ervaring in opgedaan.


Eva komt van een hele andere richting, zij heeft namelijk pedagogische wetenschappen gestudeerd en is dus orthopedagoog. Omdat dieren haar altijd zijn blijven interesseren is deze leuke combinatie voor haar ideaal. Tevens is haar achtergrond vaak ook handig bij het maken van een les (of deze aanpassen op leeftijd) maar ook voor bijvoorbeeld activiteiten voor kinderen met een beperking. 

Missie en visie

Onze missie is om meer mensen voor te lichten over reptielen, geleedpotigen en andere bijzondere (exotische) dieren. Wij zijn van mening dat kennis helpt om meer begrip en respect voor deze dieren en hun natuurlijke leefomgevingen te creëren. Daarbij willen we bepaalde angsten en taboes doorbreken die wij nu vaak terugzien bij mensen. Zo is niet iedere slang een gifslang en zijn niet alle vogelspinnen dodelijk. Wij willen graag ons steentje bijdragen door kinderen (maar ook hun ouders) uitleg te geven over deze bijzondere dieren.

Het is zeker niet ons doel om iedere geïnteresseerde zomaar een exotisch huisdier aan te praten maar juist wel om voorlichting en uitleg te geven over wat er allemaal komt kijken bij het houden van deze bijzondere dieren. Het is namelijk niet iets waar men onbezonnen aan moet beginnen. 

 

Uiteraard staat bij al onze activiteiten het welzijn en de veiligheid van onze dieren voorop!